dec
01
2019

10 jaar Ramses

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

En ach, wat was roem? Waar het Ramses vooral om ging, was het plezier, het feest. Geld was er om uit te geven. Of, zoals hij wel eens door het café schalde: “Wat kunnen mij die rotcenten schelen. Ik ben bloedgelukkig. Een grote kwajongen, een revolutionair, een geile opdonder. Maar ik ga wel elke zondag naar de kerk. Tenzij ik me verslaap.”
Het spirituele zou hij later bij Bhagwan vinden. “Het publiek heeft me dat vergeven,” zei hij ooit wel eens lachend. Soms trakteerde hij zomaar wildvreemde mensen op een diner. Zo snel rolde het geld, dat hij failliet ging. Een mooie aanleiding voor een nieuw lied: ‘De wereld heeft mij failliet verklaard/Het is een geschenk van god en niet van de maatschappij /De weg is nu, de weg is open, de weg is mateloos van mij /Zonder bagage kan ik weer lopen, want ik ben nu vogelvrij.’

Uit: Het Parool

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.