aug
23
2016

50Plus

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De politieke partij 50Plus heeft haar verkiezingsprogramma al klaar. De verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer staan gepland voor maart 2017, maar het eerste persmomentje hebben Henk Krol en consorten al te pakken. Een opmerkelijke partij, die 50Plus. Niet zozeer vanwege hun doelgroep (we hebben meer zogenaamde one-issue-partijen in ons parlement), maar wel vanwege het leiderschap.
Henk Krol mag de kar weer trekken, nadat hij dat in 2012 ook al was. Tussendoor moest Krol zijn Kamerlidmaatschap opzeggen, wegens “duistere praktijken” toen hij nog hoofdredacteur van de Gay Krant was. Zijn zetel in de Kamer werd ingenomen door Martine Baay-Timmerman, zijn functie als politiek leider en fractievoorzitter werd ingevuld door mede-Kamerlid Norbert Klein.
Op 28 mei 2014 werd Baay door Klein uit de fractie gezet. Na een paar onduidelijk dagen (wie had nou vertrouwen in wie?) zegde het bestuur van 50PLUS het vertrouwen in Klein op. Beide Kamerleden claimden sindsdien de vertegenwoordiger van 50PLUS te zijn, waarbij Baay zich verzekerd wist van de unamieme steun van de 50PLUS Partij en doorging als 50PLUS/Baay-Timmerman. Klein ging door als 50PLUS/Klein. Op 13 november gaf Klein aan als onafhankelijk kamerlid verder te gaan zonder associatie met 50PLUS.
Nadat Baay door ziekte zich terugtrok als volksvertegenwoordiger, kwam Krol weer in het pluche terecht. Voor vast, dus. Want ook voor de komende jaren lijkt de oude homo-voorvechter zich verzekerd van politieke steun.
En dan is er nog het partijvoorzitterschap. Dat is Jan Nagel, ooit journalist van het radioprogramma “In de Rooie Haan”, maar ook politicus namens de PvdA, Leefbaar Hilversum, Leefbaar Nederland, Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (met Peter R. de Vries, misdaadverslaggever) en nu dus 50Plus. Waar hij politiek leider van is en partijvoorzitter. Het kan verkeren.
Ook bij ouderen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.