mrt
06
2017

6-3-2002

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het waren opmerkelijke gemeenteraadsverkiezingen, die van woensdag 6 maart 2002. Deze lokale verkiezingen golden als opmaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van twee maanden later (15 mei). Professor Pim Fortuyn deed mee aan beide verkiezingen: in Rotterdam met de partij Leefbaar Rotterdam en voor ‘Den Haag’ met zijn eigen Lijst Pim Fortuyn. Tijdens het debat na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, maakte Fortuyn spreekwoordelijk gehakt van met name PvdA-leider Ad Melkert en VVD-voorman Hans Dijkstal.
Precies twee maanden later schoot Volkert van der Graaf de kale lijsttrekker dood, na een radio-interview op het Mediapark.
In de tussentijd struikelde het tweede kabinet-Kok over het rapport over Srebrenica. Daarmee was dit kabinet het eerste in een lange rij, die de eindstreep niet haalde. Ook de vier kabinetten van CDA-er Jan Peter Balkenende en het eerste kabinet van Mark Rutte (VVD) zaten de vier jaar niet uit.
Pas dit huidige kabinet, van VVD en PvdA, is het eerste in vijftien jaar tijd dat de volledige kabinetsperiode volmaakt. In de afgelopen drie lustrums hebben we veel politici voorbij zien komen. En vooral ook (weer) zien vertrekken.
Vijftien jaar alweer. Wat een tijd.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.