apr
05
2019

60 jaar Studio Sport

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Studio Sport is jarig. Het bestaat namelijk vandaag precies zestig jaar. De NOS viert het groots. Vooral omdat het kan, waarschijnlijk. Zoveel kanalen en zoveel momenten om te delen tijdens even zoveel momenten om het te kunnen delen.
Jack van Gelder was twintig jaar lang een van de presentatoren. Van Gelder vertegenwoordigde midden jaren 90 een nieuwe generatie. “Heel lang is Studio Sport de sportieve afscheiding geweest van Het Journaal”, herinnert hij zich. En dat mocht wel wat losser. “Ik was een van de eersten die niet met een das presenteerde. En dat mocht. Ik mocht mezelf blijven.”
Dat hij zichzelf mocht blijven, blijkt onder meer uit zijn radioverslagen van het Nederlands Elftal. Zoals onder meer bij het succesvolle WK in Zuid-Afrika in 2010. Bas Ticheler en Jack van Gelder waren de commentatoren van dienst voor de NOS op Radio 1. Uitgeverij Bertram en De Leeuw gaf kort na dit WK een boekje uit met alle doelpunten van Oranje. Of althans, het commentaar van Ticheler en Van Gelder op die doelpunten. De reden, zoals op de flaptekst vermeld: “Die commentaren – in het heetst van de strijd de ether in geslingerd – blijken op papier pure poëzie.”
Vandaag is dus een goede gelegenheid om dat boekje maar weer eens ter hand te nemen. Vanwege de zestigste verjaardag van Studio Sport. En de bijdragen van Van Gelder.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.