sep
07
2017

Adelaarkerk wordt zorgcentrum

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN De grondige verbouwing van de voormalige Adelaarkerk in de Leeuwarder wijk Bilgaard gaat eind deze maand van start. In de kerk komt een zorgcomplex voor mensen met dementie, voor wie vijftien appartementen worden gerealiseerd; in de kerk tien appartementen en twee huiskamers, op de begane grond van het aangrenzende blok nog eens vijf. Voor de bewoners van het Zorghuis, zoals het zorgcomplex zal heten, is er een besloten binnentuin.
De overige twee appartementencomplexen bieden ruimte aan cliƫnten van GGZ Friesland die hier begeleid wonen. Tietsjannie Hamstra, bestuurder van Zorghuizen Noord-Nederland hoopt dat de bewoners er uiterlijk in mei 2018 in kunnen. Dat is een half jaar later dan aanvankelijk gepland. Tot nu toe zijn er vijf aanmeldingen voor de appartementen. Ook verzorgenden kunnen zich nog aanmelden.
Voordat 29 september de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in gaat, worden de bijgebouwen van de voormalige gereformeerde kerk gesloopt. Vorig jaar was veel verzet tegen de verbouw van de kerk.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.