nov
20
2018

Adventswandeling

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In Suhuisterveen wordt zondag 2 december, de eerste adventszondag van 2018, een adventswandeling gehouden. De deelnemers komen om 16.00 uur bij elkaar in de Doarpstsjerke waar begonnen wordt met een korte viering. Er wordt gezongen, gebeden en uit de Bijbel gelezen. Daarna vindt de wandeling plaats van ongeveer een half uur die gedeeltelijk lang de oude Feanster Feart voert. Het eerste deel wordt in stilte afgelegd en tijdens het tweede gedeelte kunnen de deelnemers met elkaar van gedachten wisselen. Na de tocht is er in de Doarpstsjerke nog een afsluitende viering. Daarna is er voor de deelnemers koffie en thee in het gebouw naast de kerk.
Ik herinner me dat ik ooit in Heerenveen heb meegedaan aan een Adventsperiode vanuit een protestantse gemeente. Het zal in 2009 zijn geweest, als mijn geheugen het goed heeft. We kwamen als groep elke week bijeen, waarbij we een tekst bespraken en dit gelijk ook verwerkten. Met een tekening of een stuk tekst.
Dat soort dingen.
Mooie dingen om te doen. We kennen de adventsteksten natuurlijk. Maar omdat we ze zo van buiten kennen, lopen we het risico dat we inhoudelijk aan de boodschap voorbij lopen. Dat zal in Surhuisterveen dan niet gebeuren, ondanks de wandeling.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.