nov
19
2020

Adverteren

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Sinds ik bij de weekbladentak van NDC Mediagroep werk, kijk ik ook vaak in de papieren weekbladen. En de websites, natuurlijk. Het is je vak, dus blijf je op de hoogte van wat in de regio speelt. De kranten, zoals Franeker Courant, Sneeker Nieuwsblad, Balkster Courant, Huis Aan Huis Leeuwarden en Nieuwsblad Noordoost-Fryslân, zijn uitgeven van de Noordelijke Dagblad Combinatie.
Die uitgeverij is ook verantwoordelijk voor het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden, drie sterke ochtendkranten. Het behoeft geen betoog dat een ochtendkrant iets heel anders is dan een wekelijks huis-aan-huiskrant of nieuwsblad. Daar zitten verschillen tussen, ook al maken ze gebruik van onderlinge content – het is immers één concern.
Het is al een paar maanden zo, dat op de sites van de weekbladen wordt geadverteerd met een reclame-uiting van de Leeuwarder Courant. Evenals paginagrote advertenties in de papieren kranten. Ook de LC informeert over al het regionale nieuws, is de boodschap. En het is een medium uit dezelfde journalistieke stal. Dat mag allemaal wel zo zijn, maar mij bekruipt een merkwaardig gevoel.
Als LC-lezer vind ik de weekkranten een leuke aanvulling, als weekbladlezer ontbreekt het mij misschien aan geld voor een (toch wel dure) ochtendkrant, die ook nog eens dagelijks verschijnt. En het is een concurrentie-strijd tussen een grote krant en een kleine krant, een weekblad en een dagblad, een ochtendkrant en een wekelijkse courant.
Dat wringt toch.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.