jun
28
2019

Afscheid Crone

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Burgemeester Ferd Crone heeft donderdag afscheid genomen van Leeuwarden. Tegelijk benoemt commissaris Arno Brok diezelfde Ferd Crone volgende week gewoon weer als waarnemend burgemeester van Leeuwarden. Want Crones opvolger Sybrand Buma begint eind augustus pas.
Voor de afscheidsreceptie werd het Beursgebouw afgehuurd. Dit gebouw tegenover de Mercuriusfontein doet na de zomer dienst als elfde faculteit van de RijksUniversiteit Groningen. De studenten richten zich op de multidisciplinaire bestudering van wetenschappelijke vraagstukken samenhangend met maatschappelijke en economische thema’s die als relevant zijn bestempeld voor de Friese regio.
Wie waren aanwezig bij deze borrel? Alle Leeuwarders waren uitgenodigd, maar lang niet iedereen was aanwezig. Wel de nodige bobo’s, waaronder raadsleden, wethouders, voormalige burgemeesters en de nodige ambtenaren in functie met hun decoraties op de borst. Nynke Laverman was er ook; de Friese fadozangeres was ook aanwezig toen Lútsen Kooistra afscheid nam als hoofdredacteur van het Friesch Dagblad. Laverman zong toen onder meer het mooie liedje Ald mei dy.
En verder: Di Gojim, lofredes, een cadeautafel met onder meer een badmuts van Crones waterpoloteam bij Orca. Met Crones nummer erop.
En een gedicht over Saskia Uylenburgh (1612-1642), vrouw van de schilder Rembrandt, en dochter van de burgemeester van Leeuwarden. Ellen Deckwitz schreef het gedicht, de steen werd aan de route toegevoegd vanwege het afscheid van burgemeester Ferd Crone.
Ze dronken een glas, deden een plas en lieten de boel zoals het was. Pas na de zomer komt Sybrand van Haersma Buma.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.