mrt
03
2018

Alfa

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Je hebt alfa en je hebt alfa. De alfa is de eerste letter van het Griekse alfabet. Als Jezus zegt dat Hij de Alfa en de Omega is, verwijst Hij naar de eerste en de laatste letter van deze letterreeks. Maar je hebt ook de zogenaamde alfa-mannetjes. Dat zijn mannen die overheersend zijn in een groep.
En je hebt natuurlijk de alfa-lui. Dit zijn beoefenaars van een wetenschap die zich met de producten van de menselijke geest bezighoudt. Bij deze laatste alfa-groep behoor ik, als schrijver en publicist. Gisteravond zat ik met een aantal andere alfa’s in een restaurant in Dokkum.
Het was een borrel met freelancers bij het mediumbedrijf waar ik voor werk. We hadden het onder meer over website-bouwers bij het concern, de zogenaamde bèta-ers, die zich bezighouden met wiskundige modellering, formele logica en (met uitzondering van de wiskunde) experimentele toetsing. Een kwestie van “Als A, dan B”.
Ik ben een alfa-man, ik houd van een ‘product van de menselijke geest’: de taal. Het is daarom dat ik elke zaterdagochtend afstem op Radio 1, tussen 11 en 13 uur, als Frits Spits zijn Taalstaat presenteert. Luisterend naar onder meer de categorie Domweg gelukkig in De Taalstaat, met gedichten over bijzondere straat of laan waar het programma dan weer een poëtische plattegrond van Nederland wordt gemaakt.
Kijk, dat zijn mooie “producten”!

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.