aug
08
2018

Allennig

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Met veel plezier volg ik Daniël Lohues. Dat wil zeggen, ik volg zijn werk, zijn nalatenschap. Een stalker ben ik niet. Maar zijn muziek is van het troostende soort. De liedjes over vriendschap, het platteland, de Drentse levenswijsheden, het doet veel volgelingen goed.
Ter promotie van zijn jongste album Vlier, gaf Lohues een interview met dagblad Trouw. Dit interview kwam ik pas onlangs op het spoor. Ik wist niet anders of Lohues had verkering met Stevie Ann, artiestennaam van Stéphanie Struijk. Samen maakten ze een roadtrip ter voorbereiding op hun eigen soloalbums Stephanie Struijk (Stevie Ann’s eerste Nederlandstalige) en Moi van Lohues. Met op zijn plaat En Toen Kwam Jij, over zijn relatie met Stephanie.
Maar wat schetst mijn verbazing? In Trouw lees ik: Hoewel Lohues veel en intiem over de liefde zingt, praat hij er liever niet over. Momenteel is hij ‘allenig’, en dat is wel prima ook. “De liefde is hartstikke mooi, ik heb geweldige ervaringen gehad en het inspireert enorm. Maar ik merk steeds meer dat ik veel gelukkiger ben als ik alleen ben. Ik leef ook heel erg in mijn hoofd, kan uren in een stoel zitten, terugdenken aan dingen die ik heb meegemaakt. Zo kom ik liedjes tegen.”
Tot ziens, Stevie Ann.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.