jun
23
2014

Allerlaatste concert Thé Lau achter de rug

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

BRUSSEL Thé Lau heeft zaterdagavond zijn allerlaatste concert gegeven. De 61-jarige ernstig zieke zanger stond met zijn band The Scene in de AB in Brussel. Net als bij eerdere afscheidsconcerten van Lau raakte het publiek de zanger met een minutenlang applaus.
“Er is me meerdere keren gevraagd waarom Brussel is gekozen voor het laatste optreden”, sprak Lau het publiek na een paar nummers toe. “Ook is me gevraagd hoe ik me zou voelen. Dan zei ik: niks bijzonders, gewoon optreden. Maar ik ben me zeer bewust dat dit inderdaad de laatste keer is dat ik met mijn familie van The Scene optreed.”
Vervolgens grapte Lau, die keelkanker heeft en is uitbehandeld, dat hij niet voor Brussel had gekozen, maar dat de Belgische hoofdstad voor hem had gekozen.
Lau nam dinsdag al afscheid van het Nederlandse publiek. In een uitverkochte Heineken Music Hall speelde hij nog een keer hits als Iedereen Is van de Wereld, Blauw en Open voor zijn Nederlandse aanhang. Zaterdag kregen de Belgen die nummers voor het laatst live te horen.
Ook dit keer nodigde The Scene gastartiesten uit op het podium. Stef Kamil Carlens, Arno Hintjes en Maria de Fátima traden in Brussel op met Lau. De Fátima was ook in Amsterdam van de partij.
Net als bij de eerdere afscheidsconcerten in Amsterdam, Antwerpen en op Pinkpop vormde Iedereen Is van de Wereld het hoogtepunt. Ook in Brussel werd Lau minutenlang toegezongen door het publiek. Dat raakte de zanger ook dit keer.
Tijdens Pinkpop hield Lau het begin deze maand niet droog. “Dat is niet echt professioneel, maar ik was er wel blij mee”, zei de zanger na afloop van dat optreden over zijn emoties.
Hoewel zijn optredens achter de rug zijn, is Lau niet van plan stil te gaan zitten. “Ik heb nog een boek dat ik af moet maken”, vertelde Lau eerder deze maand. “Het is niet zo dat ik in een gat val, daar heb ik wel voor gezorgd.”

Bron: Nu.nl

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.