mei
12
2018

Alles is anders

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Ik was weer bij een voorbereidingsweekend van Project Beerze. Nadat ik vier jaar geleden het project inruilde voor een ander evangelisatieproject, was ik dus weer terug. Een aantal van de projectgenoten zaten op de kleuterschool, toen ik zelf aan ‘Beerze’ begon.
Tijdens de momenten dat ik met projectgenoten wat babbelde, merkte ik dat ik van een andere generatie ben. Op z’n minst. “Een list verzinnen”, een van de uitspraken van Olie B. Bommel, was een onbekende uitspraak. Evenals de intro van de stripboeken van Asterix: “Zo’n 2000 jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Ceasar, de Romeinse veldheer. Heel Gallië? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk…”
Door deze kloof moest ik denken aan het liedje Alles Is Anders van de gelijknamige solo-cd van Henny Vrienten uit 2015.

Je vlucht een café in voor wat warmte en wijn
en je ziet dat het allemaal kinderen zijn.
Dan klinkt er een flard uit een lied dat je kent
en valt het besef, dat jij de enige bent.

Zoiets.
Maar mijn tijd is nog niet voorbij.
Denk ik.
Hoop ik.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.