okt
27
2017

Ambtsgebed

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het derde kabinet van Mark Rutte wordt gevormd door vier partijen. Twee van de vier zijn van christelijke signatuur, de een wat Bijbelvaster dan de ander. Zeker de bewindslieden van de ChristenUnie behoren tot het orthodoxe gedeelte van christelijk Nederland: de ministers zijn lid van de plaatselijke gereformeerd-vrijgemaakte kerk, de staatssecretaris is Nederlands-gereformeerd en zoon van een dominee.
Ook de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een domineeszoon. De regeringsleider is belijdend lid van de Nederlands Hervormde Kerk, die in 2004 is opgegaan in de Protestantse Kerk in Nederland. Het lijkt wel haast een gelovig kabinet.
Vandaag is de tweede ministerraad van Rutte-III, de eerste reguliere wekelijkse vergadering. Gisteren was de eerste bijeenkomst, na de beëdiging in paleis Noordeinde. Zou dit kabinet bij het begin van de ministerraad beginnen met een ambtsgebed? Beginnen de ChristenUnie-bewindspersonen met een ochtendgebed bij hun smaldeel-overleg?
Je weet het niet, natuurlijk. Ik vermoed dat de ministers geen gebed uitspreken aan de start van hun wekelijkse overleg. Dat geeft de gewone burgers een goede gelegenheid om dat ambtsgebed wél te bidden.
Een extra gebed kan immers nooit kwaad.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.