sep
25
2017

Anton Corbijn

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Onlangs las ik het boek ‘En zij noemden hem Bono‘. Dit is een bundel verzamelde interviews, dat OOR-journalist Bert van de Kamp heeft gehouden met de U2-zanger. Natuurlijk wordt de fotograaf en regisseur Anton Corbijn genoemd. Hij fotografeerde onder meer de hoes The Joshua Tree van U2 en produceerde een aantal clips van de Ierse band.
Corbijn werd geboren als Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard. In 2000 maakte Anton de cover van Dit Is Alles, de bundeling van de liedteksten van Doe Maar. Of nou ja, de liedteksten van Ernst Jansz en Henny Vrienten vanaf Skunk, het eerste Doe Maar-album waarop Vrienten te horen is.
Zijn broer Maarten Corbijn, ook bekend onder zijn werknaam Corb!no, werkte in dezelfde tijd ook voor Doe Maar. Maarten verzorgde de rode hoesfoto van Klaar, het reünie-album van Doe Maar. Net als Anton heeft Maarten een langere doopnaam dan zijn roepnaam: Maarten werd in 1959 geboren als Cornelis Maarten Corbijn van Willenswaard.
De broers Corbijn vormen de link tussen Doe Maar en U2. Veel meer hebben beide bands ook niet met elkaar gemeen. Dat hoeft ook niet. Om naar goede muziek te luisteren, heb ik maar een klein zetje nodig. Zoals een klein dwarsverband als dit.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.