mei
09
2019

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De zoon van prins Harry en zijn vrouw Meghan heet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Het koninklijke paar maakte die namen woensdag bekend. Roepnaam van de royal is Archie.
Blijkens het bericht van de NOS hebben Harry en Meghan veel te kiezen bij de naam van hun eerstgeborene. Zijn ouders hebben ervoor gekozen om hem geen adellijke titel te geven. Als zoon van een hertog (Harry), had hij de titel graaf of heer kunnen krijgen. Mountbatten-Windsor is een achternaam die sommige leden van het Britse koningshuis hanteren.
Zowel de adellijke titel als de achternaam is een kwestie van kiezen.
Maar nog even over de voornaam. Columniste Aaf Brandt Corstius van de Volkskrant wist al van de naam. Archibald zal het worden, mark my words – nou ja, het is de korte variant van deze naam geworden. Misschien heeft Harry het boek van zijn Nederlands-Oostenrijkse naamgenoot Mulisch gelezen, archibald strohalm uit 1952.
Of misschien is het Brits-Amerikaanse ouderpaar wel fan van de Amerikaanse schrijver Archibald MacLeish. Deze Archi werkte eind 1969, begin 1970 samen met Bob Dylan. MacLeish wilde namelijk dat Dylan de muziek zou schrijven voor diens toneelbewerking van The Devil and Daniel Webster van Stephen Vincent Benét. MacLeish bleek echter niet tevreden over het aangeleverde materiaal. In 1971 gaat zijn musical Scratch, waarvoor Dylan de liedjes had geschreven, in première; drie dagen later stopt deze productie weer.
Dylan zelf zat hier niet mee. Zijn geschreven nummers vormden het motorblok voor zijn eigen album New Morning.
Maar dat zijn zaken die voor Archie niet van belang zijn. Het blauwe bloed zorgt al voor de nodige druk op zijn nog kleine schoudertjes.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.