sep
10
2019

Armoede en bijstand

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het aantal bewoners van Heechterp-Schieringen dat tussen 2013 en 2017 een beroep deed op de bijstand, steeg van 556 naar 651, en toch daalde de armoede hier. Wethouder Sjoerd Feitsma (armoedebeleid) heeft twee verklaringen voor de daling: meer mensen vonden een baan en er kwamen mensen met hogere inkomens in de wijk wonen.
Op de hoek van deze wijk staat de kerk waar ik lid van ben. Het gaat te ver om te zeggen dat ik de wijk goed ken, maar totaal onbekend is het niet. In deze wijk is inderdaad veel armoede en bijstand. Niet voor niets stond Heechterp-Schieringen bovenaan in de lijst van oud-minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie).
Maar nu gloort aan de horizon hoop. Weliswaar meer bijstand, maar ook minder armoede. Dat is natuurlijk een gemiddelde, een optelsom van de inwoners. Maar bewoners trekken elkaar aan.
Wie woont en opgroeit in een wijk met veel armoede en bijstand, heeft een grotere kans in armoede en bijstand te blijven.
Wie woont en opgroeit in een wijk waar meer geld binnen komt en van kansen gebruik wordt gemaakt, is sneller geneigd die kant op te gaan.
Toch?

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.