jan
12
2021

Arrivatrein Oldehove

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Eén van de nieuwe WINK-treinen van Arriva gaat Oldehove heten. Komend voorjaar rijdt de Oldehove op een traject in het noorden.
Van 6 november tot 21 november konden mensen stemmen op een naam voor de achttien nieuwe WINK-treinen. Daar kwamen 41 populaire namen uit. Bij die selectie hoorde, naast Oldehove, ook de Potmarge, Middelsee en de 11 Fountains. Oldehove is het enige Liwwader woord dat door de jury geselecteerd is.
Vanaf het voorjaar stromen de WINK-treinen in de dienstregeling in. Daarna worden de treinen één voor één met hun naam gepresenteerd. De namen komen letterlijk op de treinen, maar zullen ook gevisualiseerd worden aan de binnenkant. Daarnaast maakt Arriva verhalen over de bestemmingen en plaatst deze onder andere op het platform een Treinvolverhalen.nl

Nieuwe WINK-treinen
Naast Oldehove heeft de jury gekozen voor: Het Wad, d’Olle Grieze, Noar hoes, Museumspoorlijn STAR, Noorderzon, De Drie Gezusters, Westerwolde, Hongerige Wolf, Hangende Keukens, Holwerd aan Zee, Thús, Oerol, Reaklif, Alvestêdetocht, Zwarte Haan, De Slachte, Snitser Mar.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.