mei
17
2015

AZ

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Alkmaarse voetbalclub AZ is vandaag alsnog derde geworden in de vaderlandse competitie. Het is ze van harte gegund. Ik heb een beetje een zwak voor deze voetbalclub. Dat komt een beetje door Marco van Basten – waar ik ook weer een zwak voor heb. De gewezen topvoetballer begon als bondscoach, werd daarna één seizoen hoofdcoach bij Ajax (‘Pannenkoek!’), daarna twee seizoenen hoofdcoach bij sc Heerenveen, vervolgens begon hij als hoofdtrainer bij AZ maar deed een stapje terug om assistent-trainer te worden. Je toont karakter als je op deze manier je coach-carrière kunt vormgeven, zonder daar je te groot voor te voelen.
Maar goed, AZ. Ze kwamen bij mij in beeld toen -jawel- bondscoach Van Basten AZ-voetballers begon op te roepen voor interlands. Danny Koevermans, Stijn Schaars, Henk Timmer, Barry van Galen, het zijn AZ-namen die hun caps speelden onder Van Basten. Misschien mag ik die link helemaal niet leggen, maar nadat de AZ’ers hun interlands gingen spelen, speelde de Alkmaarse voetbalclub zelf ook beter. De mannen haalden zelfs de halve finale van de UEFA Cup (nu Europa League).
Enfin. Ik ben geen voetbalkenner, en de kans is groot dat ik daarom ook onzin uitkraam. Maar dat laat ik aan de kenners over.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.