sep
29
2019

Barcelona

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Je kunt tegenwoordig goedkoper vliegen vanaf Schiphol naar Barcelona, dan met de trein van Leeuwarden naar Amsterdam. Vliegtickets kun je al vanaf 29 euro op de kop tikken, terwijl je voor 26,50 euro met de trein naar Amsterdam gaat. Reis je met korting naar de hoofdstad, betaal je 21,20 euro (met 20 procent korting) of 15,40 met 40 procent.
Ik reis nog wel eens met de trein en reis dan op en neer. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik een kortingskaart heb met 40 procent korting – zo’n rit naar Amsterdam kost me dan 31,80. Dan heb ik nog niets gekocht of gegeten.
De Kruidvat biedt in veel gevallen uitkomst. Of de website www.treinreiziger.nl, waar veel dagjeskaarten te koop zijn. Ik hanteer de regel dat elke treinrit verder dan Zwolle voor mij uit kan met zo’n Kruidvat-kaartje, waar ik gemakshalve al die goedkopere dagjeskaarten onder schaar. Want afspraken voorbij Zwolle zijn afspraken waarbij ik ook weer terug moet, na afloop. En dan kan het met een gewone kortingskaart van de NS eigenlijk al niet uit.
Merkwaardig, toch?

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.