nov
01
2018

Belofte

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Al fietsend door de weilanden tussen Leeuwarden en Wytgaard, sprak ik mezelf moed in. Het was een ochtend met tegenwind. Bij de open vlaktes dat weilanden zijn, voel je die tegenwind sterker dan in bebouwde gebieden.
Wat mij in zulke situaties op het zadel houdt, is een belofte. Het is het parool dat ik bij aankomst mezelf op de schouder kan kloppen. De elementen zijn weer doorstaan. Met goed gevolg is deze weerstand der natuur overwonnen. Het ontbreekt me dan nog maar aan een kruisje, zoals dat aan schaatsers van de Elfstedentocht wordt gegeven.
Het is zoals Daniël Lohues zingt. Je hebben ’t nou nog niet in de gaten / mar t worden mooie / Mooie verhalen later . Zo is het. De belofte dat aan het einde van de fietstocht of aan het einde van een periode mooie verhalen worden verteld over de afgelegde route.
Mar wanneer begunt dat later dan? vraagt de Drentse zanger zich in dat liedje af. Tjah, bij aankomst. Wanneer dat is, is lang niet altijd te zeggen. Misschien ook maar goed. Daar worden de verhalen beter van.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.