aug
08
2017

Benelux

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In België ligt de provincie Luxemburg. Deze provincie ligt in het zuidoosten, tegen het land met hetzelfde naam. Hier zijn twee Nederlanders omgekomen bij een auto-ongeluk. Met de genoemde informatie zijn alle betrokken landen van de Benelux genoemd. Het land waar het ongeluk gebeurde, is België; de doden komen uit Nederland; de Belgische provincie heeft dezelfde naam als en grenst aan Luxemburg.

De provincie Luxemburg. Dat is niet verwarrend met het aangrenzende Groothertogdom Luxemburg. Hoe anders gaat het er in het oosten van Europa aan toe. Macedonië en Griekenland claimen de historische erfenis van het antieke koninkrijk Macedonië (bestaand van 7e eeuw tot 168 v.Chr.). De Republiek Macedonië is lid van de Verenigde Naties onder de naam voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Griekenland wil niet dat de buur zich kortweg Macedonië noemt, uit angst voor territoriale claims.

Maar zoiets zal in België waarschijnlijk niet gebeuren. Onze zuiderburen hebben wel wat anders aan hun hoofd. Een federale staat met een ingewikkeld politiek systeem, grofweg lopend via de taal-breuklijnen. Leg maar eens aan een leek uit hoe België is ingericht.

Enfin.

Twee doden, dat blijft natuurlijk triest. Zeker als je leest dat het twintigers waren.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment