feb
06
2018

Berlijnse Muur

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Berlijn geeft een recent teruggevonden deel van de Berlijnse Muur een beschermde status. Het gaat om een stuk Muur dat amateurhistoricus Christian Bormann 18 jaar geleden vond op een braakliggend terrein achter treinstation Schönholz. Volgens mij gaat het om een ander restant dan dat in augustus 2016 werd gevonden.
Ik heb wel wat met de Muur en Berlijn. Een stad waar ik een aantal keer ben geweest, variërend van twee dagen tot een maand. Ik ben er wel een beetje mijn hart verloren.
Zo’n stuk Muur, historisch materiaal. Begrijpelijk dat je zoiets wilt bewaren. Als fysieke herinnering aan een absurde tijd, dat een stad daadwerkelijk in twee gedeelten werd gespleten. Met inderdaad een vrij Berlijn, dat werd omsingeld, en een bezet Berlijn, dat zogenaamd vrij en democratisch behoorde te zijn.
Niets bleek minder waar.
Mocht Bormann nog een stukje kwijt willen, mag hij uiteraard contact met mij opnemen.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.