jan
23
2014

Berlijnse notities: Bauaktenkammer

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Om meer informatie te krijgen over het pand Petersburger Strasse 92, ben ik vanmorgen naar de Bauaktenkammer van Bezirk Friedrichshain-Kreuzberg geweest. Niet in mijn eentje, ik was samen met GEB-medewerkster Marta. Onze chef Gunther had de afspraak gemaakt, met de betrokken Bauauktenkammer Herr Engel.
Van alle beschikbare stukken maakten Marta en ik foto’s, zodat de nuttige informatie mee naar Büro genomen kon worden. Aan het begin van de middag met Gunther naar de Hausmeister van het naburige intact gebleven Bezirksamt Friedrichshain-Kreuzberg geweest – dit pand was in vroeger dagen verbonden met ‘92’, en de voormalige conciërge kan misschien meer informatie geven over de scheiding van de gebouwen (bijvoorbeeld).
Maar de juiste persoon was er niet, en moest via via weer worden benaderd.
We wachten af.
In de loop van de middag een gesprek gehad met een Betreuungsbüro, een ‘zorgkantoor’. Dit kantoor behandelt de financiële zaken van demente ouderen, alcohol- en drugsverslaafden, werkelozen die niet met geld om kunnen gaan, failliet verklaarde personen: kortom, elke financieel hulpbehoeftige.
Interessant verhaal.
Bij thuiskomst vroeg mijn Gastgeber Suse of ik weer veel Duits heb geleerd. Reken maar. Het prettige is dat ik overdag Duits hoor. Ik communiceer Duits. Het is bijna zo dat ik met een Duitstalige gedachte opsta. Maar zover is het nog niet. Deze weken denk ik steeds sneller en makkelijker in het Duits, maar vanzelf gaat het nog niet.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.