mrt
14
2019

Bert Wagendorp

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

HEMRIK Schrijver/journalist/columnist Bert Wagendorp komt donderdag 21 maart om 20.00 uur naar de Witte Kerk Hemrik.
Na een studie Nederlands werd Bert Wagendorp sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant. In 1988 verhuisde hij naar de Volkskrant. Voor die krant versloeg hij tussen 1989 en 1994 zes keer de Tour de France. Van 1996 tot 2000 was hij correspondent in Londen.
In 1995 verscheen zijn roman De Proloog, de beklemmende beschrijving van een doorwaakte nacht van een wielrenner die de proloog van de Tour de France moet winnen. Het boek kreeg uitstekende kritieken en werd in 2001 in het Duits vertaald (Der Prolog).
In mei 2013 verscheen de roman Ventoux. Het boek werd door het boekenpanel van het tv-programma De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand mei en ontving juichende kritieken.
Vorig jaar verscheen zijn derde roman Masser Brock. In dit spannende boek zet Wagendorp de lezer aan het denken over fake news, manipulatie van de feiten en de rol van de huidige journalistiek in de wereld. In zijn nieuwste boek Vals spel, dat in januari verscheen, laat Wagendorp nieuw licht schijnen op sport, macht en geld.
In de Witte Kerk vertelt hij over en leest hij voor uit zijn eigen werk.

Bron: De Woudklank

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.