jan
10
2015

Bescherming

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het is een verwarrende week. Moslimterroristen die redacteuren van een satirisch weekblad vermoorden, uit wraak namens hun profeet. Joden die in hun supermarkt worden omgelegd. En dat allemaal in Parijs, niet eens zo ver weg van Nederland.
Begin deze week plaatste ik een bericht over bescherming van moskeeën. Ik stelde voor dat het mooi zou zijn als christenen die bescherming op zich namen. Een dag later stelde het Rotterdamse gemeenteraadslid Setkin Sies (ChristenUnie-SGP) op zijn Facebook-pagina hetzelfde voor. Met dezelfde motivatie als ik.
Sies en ik hebben niets afgesproken.
Wéér een dag later vermoordden twee terroristen twaalf Parijzenaars, waaronder redacteuren van het blad Charlie Hebdo. Moord en terreur in de straten van de Franse hoofdstad. Zonder dat daar een gegronde reden voor is. Of is het afwijzen van de islam en het bespotten van deze godsdienst genoeg om tot zo’n afschuwelijke daad over te gaan?
Ik sta nog steeds achter mijn idee om moskeeën te beschermen. Misschien hebben de moslims onze steun harder nodig dan begin deze week. Maar ik weet ook dat ik zelf niet zo’n organisator ben. Mijn idee is goed (mag ik dat zo zeggen?), mijn uitvoering op dit gebied is een stuk minder.
Wie pakt die handschoen op?

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.