mei
26
2018

Bibliobesitas #19

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Hoe werkt het om je eigen bibliotheek uit te breiden? Het is tamelijk eenvoudig. Want boeken vindt je via andere boeken of dankzij andere lezers. Zo noemt Bob Dylan in zijn Nobel Lecture drie boeken die hem hebben geïnspireerd. Het gaat om Moby Dick, All Quiet on the Western Front en The Odyssey.
Dat is zonder meer een reden om die boeken zelf ook aan te schaffen en te gaan lezen. Net zoals Hell’s Angel, geschreven door Sonny Barger met Keith en Kent Zimmerman. Dylan haalt dit boek aan in een interview met muziektijdschrift Rolling Stone, waarin het hem vooral gaat om de zogenaamde transfiguratie. Interessant! Lezen dus.
Of neem Querido’s Letterkundige Reisgids van Nederland. Niet echt een roman of spannend jongensboek, wel een mooi naslagwerk om een dorp of stad op voorhand te gaan verkennen. Dit boek is aangehaald in Joost Zwagerman’s lezing Tussen droom en daad in Dubbelstad: Alkmaar in feit en fictie.
En dan is er natuurlijk nog die heerlijke Gids van Pieter Steinz, een web-boek voor de wereldliteratuur. Noem een boek en je associeert makkelijk naar nieuwe titels.
Boeken en auteurs. Ze worden met plezier aangehaald door hun collega’s. Wat is er mooier dan om een boek dat genoemd wordt, op te zoeken in je eigen boekenkast!

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.