dec
21
2018

Bibliobesitas #42

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Vandaag is het de winterwende van 2018. Dat wil zeggen dat het vandaag de kortste dag van het kalenderjaar is. Uiteraard, met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang.
Het duurt nog wel even voor we merken dat de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang breder wordt. De donkere dagen voor Kerst, dus. Dat doet me denken aan het boek Donkere dagen van wijlen Martin Bril.
In dit boekje uit 2011 zijn de mooiste winterverhalen bijeengebracht. Bril schrijft over de typisch Nederlandse omgang met de grillen van het koude seizoen. De duizenden kilometers file als gevolg van een beetje sneeuw. De verschillende tinten grijs van de Hollandse winterlucht. Opa’s en oma’s in fleurige wintersportjacks. Hij verbaast zich over het wereldkampioenschap snert koken en geniet van de in elkaar versmolten gehandschoende handen van verliefde tieners. Donkere dagen is een schitterende verzameling verhalen, uitgegeven in de legendarische en succesvolle gebonden Bril-reeks.

 

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.