okt
22
2019

Bibliobesitas #61

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Boekenlezers zijn mensen met verbeelding. Dat is één van de pluspunten van het lezen van boeken: het vergroten van je verbeelding. Maar het lijkt erop dat ik een grotere verbeelding heb dan realiteitszin.
Eerder dacht ik dat ik de roman The Catcher in the Rye van J.D. Salinger tegen kwam in een ander boek over schrijvende alcoholisten of dronken auteurs. Dat bleek niet het geval te zijn.
Nu gaat het om de biografie van Wim Hazeu over Lucebert.
Vorig jaar verscheen deze levensbeschrijving. Het boek kwam in mijn aandacht. Vanwege de publiciteitscampagne, natuurlijk. En omdat Lucebert de man is van “Alles van waarde is weerloos”. Omdat Lucebert wat fout bleek in de oorlog. Omdat van Hazeu in dezelfde periode een geüpdatete versie kwam van diens biografie over Slauerhoff, de scheepsarts-dichter uit Leeuwarden.
Ik zag de Lucebert-biografie bij Boekhandel Van der Velde staan. Ik bladerde in het boek, maar liet het toch staan. Ondanks, of dankzij het motto, de opdracht, voorin het boek: Any day now, any day now, I shall be released.
Het is een refrein uit een lied van Bob Dylan, waarvan de demo’s werden opgenomen in de kelders van Big Pink en de eerste officiële opname is terug te vinden op Music From Big Pink, het debuutalbum van The Band.
Inmiddels heb ik de biografie wél in huis. Maar hier duikt mijn waan op. Waar ik ook kijk, Bob Dylan is in geen Lucebert-velden of wegen te vinden.
Het ís er niet.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.