jan
25
2017

Bibliotheek #2

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De bibliotheek zit weer in de lift. Gelukkig maar. Niets is mooier dan het lezen van een fysiek boek. En (fysieke) boeken kunnen wel een positief nieuwsbericht gebruiken. Het is een onderdeel in de strijd tegen die afschuwelijke ontlezing. Boekenliefhebbers aller landen, verenigt u!
Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik geen lid ben van de bieb. Al bijna mijn halve leven lang. Tot en met mijn zestiende jaar was ik wél bieb-lid. Maar toen liep mijn jongeren-abonnement af en moest ik de volle mep gaan betalen. In plaats van dit bedrag, besloot ik een eigen bibliotheek aan te leggen. Van boeken en muziekdragers.
Zo heb ik in de loop der jaren zo’n kleine duizend boeken verzamelt. Ik begrijp wel iets van de liefde voor (antiquarische) boeken van Boudewijn Büch (goede naam voor een boekenliefhebber, trouwens!). Een beetje pronken met mooie uitgaven, eerste drukken, bijzondere boeken, opvallende weergaven, dat soort dingen.
Je moet er van houden, uiteraard. Maar dat doe ik dan ook. En ik voel me er thuis. Het is zoals Desiderius Erasmus zegt: daar waar mijn boeken zijn, voel ik me thuis.
Zo is het, ouwe priester.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.