okt
08
2019

Bieb met rijkssubsidie

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Hallum krijgt weer een bibliotheek. Het rijk ondersteunt twaalf gemeenten in Nederland met subsidie voor het versterken of openen van bibliotheken.
Noardeast-Fryslân is één van de twaalf geselecteerde gemeenten. De investering is een gevolg van een plan van PvdA-leider Lodewijk Asscher uit 2017, waarmee de bereikbaarheid van bibliotheken in ‘kleine gemeenten’ moest worden verbeterd.
De bibliotheek in Hallum komt in MFC Trefpunt aan de Singel, op een steenworp afstand van waar de bibliotheek in 2013 sloot. In het oude pand zit nu een snackbar. De nieuwe bibliotheek opent in december.
Mijn hart springt op van blijdschap. Bibliotheken zijn enorm belangrijk. Als een plek waar je elkaar ontmoet, waar je toegang hebt tot kennis en die fysieke kennis ook voor een deel kunt lenen. Je hebt in een bibliotheek toegang tot internet, je krijgt ondersteuning bij praktische zaken als belastingen en het leren van de taal.
De stand van de stad, dorp of gemeente wordt opgemeten aan de hand van kennis en toegankelijkheid. De boel openhouden, dus.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.