feb
12
2016

Bij Elkaar

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het mooiste liedje van Doe Maar is Bij Elkaar. Met stip. De tekst is van Ernst Jansz, de muziek komt van gitarist Jan Hendriks. Bij Elkaar werd geschreven voor de reünieplaat Klaar uit 2000, toen Doe Maar voor maar liefst zestien uitverkochte concerten in Ahoy bijeen kwam. Tijdens één van die concerten was ik erbij. En ik herinner me dat Bij Elkaar werd gespeeld in de toegift, achterin de zaal, een akoestische versie.
Maar de meest schitterende versie speelden de mannen in 2008, toen Doe Maar opnieuw bij elkaar kwam voor een viertal tryouts, twee optredens in Feyenoord-stadion De Kuip en als afsluitende headliner van Werchter Boutique in België. Van dit optreden zijn de live-beelden bewaard gebleven en verscheen als dvd in De Doos Van Doe Maar (dat weer verscheen rondom de concerten voor Symphonica In Rosso in oktober 2012.
Bij deze concertreeks speelde Doe Maar ook weer Bij Elkaar, in een piano-versie. Toen ik deze opname afgelopen week opnieuw hoorde, raakte ik ontroerd door de schoonheid van dit lied. Wat mooi! Geen enkel ander Doe Maar-lied kan hieraan tippen, het overstijgt al het andere materiaal van dit reggae-kwartet.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.