okt
18
2015

Bij Twijzel niet doen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het leuke bij het treinreizen is dat soms in het weekend treinvervangend vervoer geregeld moet worden. Dat busvervoer -want dat is het treinvervangend vervoer- brengt je langs plaatsen die je gemist zou hebben als je gewoon met de trein was gereisd. Zo zijn er dit weekend werkzaamheden tussen Leeuwarden en Buitenpost. En vice versa net zo, waardoor reizigers tussen deze twee steden met de bus moeten reizen.
Waar kom je dan langs? Vanuit Buitenpost rijd je al bussend door Twijzel, tikt het zuiden van Noardburgum aan en steekt het kruispunt Quatrebras aan. Dit laatste is een gehucht waar wérkelijk niks is te doen, hoewel de bijzondere naam misschien anders doet vermoeden.
Even later is daar Hardegarijp, gevolgd door Tytstjerk. Daarna volgen de Grote Wielen en ben je praktisch alweer in Leeuwarden.
Was je leven anders als je deze dorpen en gehuchten daadwerkelijk had gemist? Als Quatrebras en Twijzel voorbij waren geflitst, op kilometers afstand vanuit je treinraampje? Ach welnee. Maar een verrijking is zo’n busrit wel. Immers, niet alle dwalers zijn verdwaald. Dwalen kan een doel op zich zijn.
Maar sowieso heeft dwalen waarde.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.