okt
08
2017

Bijbel-literatuur

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Je kunt veel van de Bijbel vinden, je kunt erin geloven of het terzij leggen. Desalniettemin is de laatste jaren veel meer ruimte voor de literaire breedte van deze bibliotheek in één band. Vorig jaar werd de Nieuwe Bijbelvertaling gekozen tot het Belangrijkste Boek. Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, staat op de tweede plek. In de ban van de ring van de Engelse schrijver Tolkien belandde op de derde plaats.
In 2005 werd deze zelfde vertaling gekozen tot de NS Publieksprijs. De Bijbel als een verzameling van literaire boeken is dus “in”. Van de NBV heb ik verschillende edities in huis. Dat varieert van de kerkeditie (inclusief het Liedboek voor de Kerken 1973), een literaire editie (die doorgaans op televisie wordt getoond), de editie die op de markt kwam na de verkiezing tot het Belangrijkste Boek en sinds vandaag als Dwarsligger.
Natuurlijk weet ik ook wel dat je aan één uitgave voldoende hebt. Maar ik geniet van al deze mooie uitgegeven producties. Al is het maar vanwege de literaire waarde.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.