jun
22
2019

Black Strat

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Voor 120 gitaren van Genesis-gitarist David Gilmour is op een veiling bijna 19 miljoen euro opgebracht. Nooit is er zoveel betaald voor een collectie muziekinstrumenten, meldt veilinghuis Christie’s.
Topstuk was de befaamde Black Strat; een zwarte Fender Stratocaster uit 1969 waar 3,5 miljoen euro voor is betaald. Gilmour speelde tientallen jaren op de gitaar en gebruikte hem onder meer bij de opnames van Pink Floyd-albums als The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals en The Wall.
Gilmour doneert de volledige opbrengst aan een goed doel dat tegen klimaatverandering strijdt.
Onder meer Dark Side is dus met deze Black Strat opgenomen. Dit album was van groot belang voor de vrijgemaakt-gereformeerde predikant Adrian Verbree. In het verslag over zijn burn-out neemt dit album een belangrijke rol in. Got to keep the loonies on the path.
De donkere kant van de maan. Het was ook deze predikant met wie ik het had over “seculiere popmuziek”, muziek dat niet in de kerk wordt gespeeld, maar in veel gevallen wel realistischer is dan kerkmuziek. “Zanger Freddie Mercury heeft een van God gegeven talent gekregen,” aldus de predikant. “Daar heeft hij ook mooie teksten mee gezongen. Dat zijn leven anders is dan ‘gewenst’, doet niets af aan dat talent.”
Ik zet The Dark Side Of The Moon en The Wall nog maar weer eens op. En ik zoek naar de zwarte Fender Stratocaster.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.