nov
03
2018

Bloed en nummers

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Zes schijven met alle opnames voor Blood On The Tracks. Dat is het materiaal van More Blood, More Tracks van Bob Dylan. Je bent er even zoet mee als je alles wilt luisteren, maar dan heb je ook wat. Een collega van mij is ook Dylan-fan, maar heeft de nieuwe box in de Bootleg Series niet gekocht. Sterker, hij heeft zelfs geen cd’s meer.
Je kunt immers alles via Spotify luisteren. En voor de boekjes doet hij het niet.
Jammer, want het is vaak het bijgevoegde materiaal dat zo’n box leuk maakt. Maar ieder zijn overwegingen.
Voor mijn collega komt hier nog bij, dat je veel nummers van zo’n opname-sessie een keer hoort, om het daarna te vergeten. Tjah, ik luister ook niet zo heel vaak naar het schijfje met twintig probeersels van Like A Rolling Stone. Maar vanuit muziekhistorisch perspectief is zo’n ontwikkeling wel gaaf om te horen.
More Blood, More Tracks is dit weekend verschenen. Tijdens een tournee. Geheel volgens de eigen wetten van de uitvoerende artiest. Voorgaande Bootleg Series overkwam hetzelfde. Niet dat het erg is. Opmerkelijk is het wel, het valt op.
Is dit album, zijn deze nummers het verslag van stuiptrekkingen van een kapot huwelijk? Of is het een verwerking van het werk van Anton Tsjechov? Het laat in ieder geval zien dat het materiaal van Dylan terecht als literatuur is bestempelt.
Je kunt er namelijk alle kanten mee op.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.