feb
10
2018

BLØF in Ahoy

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Zeeuwse rockband BLØF treedt weer op in Ahoy. De mannen geven 15 december weer een show in de Rotterdamse concertzaal, na een afwezigheid van dertien jaar. In 2005 stond BLØF voor het laatst zelfstandig in Ahoy, zonder de context van De Vrienden van Amstel Live of Nieuw Nederlands Peil.
Ik heb BLØF in 2004 in Ahoy gezien, net nadat hun album Omarm was verschenen. Dat optreden zag ik met een broer en een klasgenote van de havo. Op de drumkruk zat toen al Norman Bonnink, nadat een paar jaar eerder Chris Götte bij een motorongeluk om het leven was gekomen.
In 2001 trad BLØF op in Ahoy met een geheel eigen avondvullende show. Toen nog met Götte, die zijn achternaam voor de gelegenheid vaak spelde als Gøtte. De mannen waren trots op hun show, maar wilden geen live-registratie uitbrengen van dit optreden. Want de liveshows zouden alleen maar beter worden.
Toen twee maanden later Götte met zijn motor verongelukte, besloten de BLØF-nabestaanden om het concert alsnog op cd uit te geven. De opbrengst van de cd Oog In Oog, in beperkte oplage verschenen, is naar Warchild gegaan, een organisatie waar de drummer volledig achter stond.
Twee jaar eerder, in het najaar van 1999, stond BLØF ook in Ahoy, toen met Nieuw Nederlands Peil (NNP). Kort daarvoor hadden ze hun Marlboro Flashbacks Tour afgerond, waarbij ze een hommage brachten aan Doe Maar (die dezelfde manager had als BLØF: Frank van der Meijden). Tijdens het optreden voor NNP gaf Doe Maar-frontman Henny Vrienten een gastoptreden. Samen met BLØF speelde hij Smoorverliefd en Is Dit Alles; een dag later maakte Vrienten met Doe Maar bekend een reünie te houden.
Ahoy mag dan bekend staan als een koude, kille doos. Maar het is wel een koude, kille doos met de nodige herinneringen en emoties.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.