okt
29
2015

Boek: Arie Boomsma – Ik weet niet welke weg je neemt

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Na twee eerdere bloemlezingen (‘Met dat hoofd gebeurt nog wel eens wat’ en ‘Waarom ben je niet bij mij’), komt mediapersoonlijkheid Arie Boomsma opnieuw met een bloemlezing. In ‘Ik weet niet welke weg je neemt’ staat de keuze van de televisiemaker over de dood. De titel van deze bundel komt uit het gedicht Ten Leste van Jean Pierre Rawie.
Boomsma sluit zijn voorwoord af met een vraag: ‘Aan wie denk je, als je leest over de dood?’ De samensteller is zijn voorwoord begonnen met zijn eerste aanraking met de dood, zijn ‘eerste dode’. Een terechte vraag, natuurlijk. Een vraag waarbij het antwoord volgens de schrijver ondergeschikt is.
‘Ik weet niet…’ geeft in alfabetische volgorde de persoonlijke keuze van Boomsma weer. Zo is een gedicht te lezen van Ilja Leonard Pfeiffer en Joke van Leeuwen, maar ook van Willem Wilmink en Slauerhoff. Özcan Akyol en Mustafa Stitou naast F. Starik en Hubert van Herreweghen. Goede mix tussen autochtone en allochtone Nederlanders, tussen bekend werk en wat minder bekend werk. Een balans tussen specifieke of anonieme doden en het thema ‘dood’.

N.a.v.: Arie Boomsma – Ik weet niet welke weg je neemt, Uitgeverij Promotheus, eerste druk 2015

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.