apr
14
2018

Bookstore Day 2018 #2

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Vandaag is het Bookstore Day 2018. Een dag om de onafhankelijke boekenwinkel te vieren. Ter gelegenheid van dit feestje worden mooie boeken uitgebracht. Eén dag per jaar met exclusieve uitgaven, beperkte oplagen, signeersessies, schrijversoptredens en nog veel meer.
Tot zover de reclame.
Tijd om naar die onafhankelijke boekenzaak te fietsen. In Leeuwarden, mijn stad, doet Boekhandel Van der Velde mee met Bookstore Day. Middagpauze uurtje vrij, dus ik stapte op mijn fiets om naar de Nieuwestad te fietsen. Met in ieder geval het idee om de biografie over Johnny Cash te scoren.
Want dit boek van Robert Hilburn lag voor maar 10 euro in de schappen. Een speciale aanbieding ter gelegenheid van Bookstore Day.
Een lijvige biografie, verschenen in september 2015 en inmiddels (januari 2018) aan de zesde druk toe. Conny en Vera Sykora tekenden voor de Nederlandse vertaling van het boek.
Maar zoals het gaat in een boekhandel, je gaat nooit zomaar weer de deur uit. Ik nam voor schappelijke prijsjes ook wat speciale uitgaven mee. Zoals De Rechtvaardigen van Jan Brokken, de ongecorrigeerde hoofdstukken 1 en 2 uit zijn boek over een Nederlandse consul, die tijdens de oorlog enkele Joden wist te reden.
Een boekje van professor Erik Scherder, Hersenen Willen Lezen. Over waarom het goed is om te lezen.
En een speciale uitgave van Perfecte Stilte, een roman van Thomas Verbogt uit 2011 en in deze Bookstore Day-versie al in de zevende druk uitgebracht.
Lang leve het boek.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.