dec
09
2017

Boud verramsjt

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De biografie over Boudewijn de Groot dreigt verramsjt te worden! Eva Rovers publiceerde Boud ruim een jaar geleden, rond de veertiende sterfdag van de mediapersoonlijkheid. ‘Red Boud uit de ramsj want het boek hoort daar niet thuis!’, was een veelgehoorde oproep aan boekenliefhebbers.
Zou het erg zijn geweest als het boek van Rovers inderdaad voor vijf euro vijfennegentig in de uitverkoop ging, in plaats van de veertig euro die het kostte? Ik vraag het me wel een beetje af. Want hoewel het boek de prijs verdient die het door boekenhandelaren heeft gekregen, zou juist zo’n antiquarische afprijzing heel goed passen bij een boek over Büch.
Boudewijn Büch was een groot liefhebber van tweedehands boeken. Sterker nog, de naar hem genoemde Boudewijn Büchprijs is een jaarlijks terugkerende prijs voor iets of iemand die het antiquarische boek onder de aandacht van een groot publiek weet te brengen.
Dan zou het toch fantastisch zijn, als zijn levensverhaal voor een schappelijke prijs wordt aangeboden? En dat dan vervolgens een boekenliefhebber hierover vol liefde komt spreken bij bijvoorbeeld AVROTROS Nieuwsshow?

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.