aug
31
2019

Brein van 9/11

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Na jarenlang juridisch gesteggel is een datum geprikt voor de start van de rechtszaak tegen het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 11 september 2001. Khalid Sheikh Mohammed moet zich 11 januari 2021, samen met vier anderen, verantwoorden voor een militaire rechtbank in Guantanamo Bay.
De Amerikaanse datumnotatie van de aanslagen is 9/11, met het cijfer van de maand als eerste getal, gevolgd door het dagcijfer. Het jaartal blijft achterwege; vraag een willekeurig persoon waar hij of zij was tijdens 9/11, en de aangesprokene valt je huilend om de hals.
Ik was die dinsdagmiddag thuis. Wat eerder dan gebruikelijk, ik kon een les laten schieten en kon dus op tijd huiswaarts. Dat kwam me goed uit, want zoals elke dinsdagavond had ik training van korfbal bij De Driehoek. Uit verveling keek ik naar de televisie en zag live-beelden van CNN. Een reden om te blijven kijken, want zo vaak werden deze live-beelden niet vertoond op de nationale televisie in Nederland.
Zo zag ik het tweede vliegtuig in het World Trade Center vliegen. Het was een aanval van de moslims tegen het westen. Maar ook het Midden-Oosten tegen het financiƫle hart van het kapitalisme.
David Ray Griffin schreef naar aanleiding van de aanslagen ‘een onderzoek naar de feiten’ over 11 september. Een boek met een complottheorie, waarin wordt uiteengezet dat de Amerikaanse overheid verantwoordelijk is voor het instorten van de Twin Towers.
Bob Dylan kwam die elfde september met zijn album “Love and Theft”. Het album kwam op het juiste moment: het bleek een troostvolle plaat te zijn in die dagen van rouw.
Nu is dan de tijd aangebroken van recht en rechtspraak.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.