sep
22
2018

Brief aan Otto Frank

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Een ongeopende brief aan de vader van Anne Frank is tijdens een veiling verkocht voor 9500 euro. Het gaat om een vrij dikke brief die in 1942 naar het huis van de familie Frank aan het Amsterdamse Merwedeplein zou zijn gestuurd toen het gezin al was ondergedoken.
Otto Frank was een groot brievenschrijver. Natuurlijk, in zijn leven moest internet nog worden uitgevonden, dus brieven vormden een belangrijk communicatiemiddel. Meer nog dan tegenwoordig. Beweging kan ook achteruitgang zijn.
Maar gedurende zijn lange leven schreef Otto Frank veel brieven. Nadat het dagboek van zijn dochter Anne een internationale bestseller werd, ontving hij als nabestaande post vanuit alle hoeken van de wereld. Waaronder bijvoorbeeld van Cara Wilson. Zij onderhield tussen 1959 en 1980, het jaar dat Otto Frank overleed, een jarenlange correspondentie.
Die briefwisseling is in 1995 uitgebracht onder de boektitel Liefs, Otto.
Maar dat zijn brieven van nĂ¡ 1945, van na de onderduik. De geveilde brief is van 1942, toen de familie net het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam had ingenomen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.