mrt
22
2015

Bringing It All Back Home van Bob Dylan 50 jaar oud

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het jaar 1965 was een druk jaar voor de 24-jarige Bob Dylan. Behalve dat de liedjessmid met zijn akoestische gitaar de wereld over trok, maakte hij tussen de bedrijven door twee nieuwe albums. Beide albums gaven zijn nieuwe muzikale richting aan, maar daar had het publiek in de muziekzalen nog geen weet van. Het eerste elektrische Dylan-album, Bringing It All Back Home, is vandaag 50 jaar oud.
Na vier akoestische albums vindt Bob Dylan het tijd om elektrische muziek te gaan maken. Na een ontmoeting met The Beatles in 1964, en het succes van House Of The Rising Sun door The Animals, is Dylan om. Hij besluit de studio in te gaan met een band.
Producer Tom Wilson regelt die begeleidingsband en in drie dagen tijd (13, 14 en 15 januari 1965) nemen de muzikanten Dylan’s vijfde studioalbum op. Het gaat zoals Dylan het bij de vorige opnames ook heeft gedaan: de man communiceert niet met zijn nieuwe makkers, maar begint gewoon met het opnemen van een nieuw nummer.
Dat het dan niet altijd gelijk even vlot gaat, is ook te horen op Bringing It All Back Home. De valse start van Bob Dylan’s 115th Dream is meegenomen op de plaat. Het nummer is de afsluiter van kant A, de elektrische helft van het album. Op deze kant staan overigens wel rustige nummers als She Belongs To Me en Love Minus Zero/No Limit. De B-kant bestaat uit akoestische nummer, soms subtiel begeleidt door een basgitaar, zoals in It’s All Over Now, Baby Blue.

Lees meer op Classic Rock Mag.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.