apr
26
2015

Broeder Dieleman en Bonnie Prince Billy

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

broeder dieleman bonnie prince billy

Ik had mijn blog over Broeder Dieleman gisteren nog niet gepubliceerd, of de postbode gooide de ‘split single’ in mijn brievenbus. Het was de singel die Tonnie Dieleman maakte met Bonnie Prince Billy ter gelegenheid van Record Store Day 2015.
Het concept van deze singel is eenvoudig: Bonnie speelt een liedje van Dieleman, in het Engels (Gloria). En Dieleman speelt een liedje van Bonnie Prince Billy, maar dan in het Zeeuws (Drie vragen). Een kruisbestuiving dus, een resultaat van de gezamenlijke tournee die beide mannen vorig jaar ondernamen.
Dit singeltje wilde ik vorige week tijdens Record Store Day al eigenlijk hebben. Ik toog naar de platenzaak van Wobbe op de Voorstreek, mijn hofleverancier als het gaat om muziek. Maar Wobbe meldde dat ‘Diel’ niet meer leverbaar was. Dat was een teleurstelling, hoewel ik toen wel naar huis ging met een singel van Bob Dylan en één van Johnny Cash. Je kunt het slechter treffen, zo’n vinyl-dag.
Enfin. Reden genoeg om de singel dan maar via internet te bestellen. Wat ik dus heb gedaan, en waarmee ik dus ben geslaagd. Morgen een vrije dag, dus tijdens de wandeling van ons Koningshuis door Dordrecht de tijd om naar Dieleman en Bonny te luisteren.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.