jul
08
2019

Buiging

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Mag ik nog een keer terugkomen op het concert van Bob Dylan in Hamburg? Veel heb ik al gezegd over dat optreden, het was mijn eerste buitenlandse show. En mijn tiende ontmoeting met de maestro. Tien avonden verkeerde ik in dezelfde zaal als de Nobelprijswinnaar.
Overigens lijkt Dylan publiekelijk blijer met de Oscar dan met die Nobelprijs. In 2001 kreeg hij dat gouden beeldje uitgereikt voor het nummer Things Have Changed uit de film Wonder Boys. Dat beeldje staat bij elk concert op Dylan’s geluidsmonitor. Toen ik vrijdag tegen mijn collega zei dat ik nog wel even wilde kijken naar dat beeldje, was dit zo ongeveer het eerste dat de crew meenam bij het afbreken van het podium.
Enfin.
Mijn punt voor deze tekst is dat Dylan bij het afgelopen concert minder ongemakkelijk het applaus in ontvangst nam dan andere keren. Hoe vaak stond hij niet in het publiek te turen, terwijl hij zich een houding probeerde aan te meten? Deze keer knikte de bandleider naar zijn muzikale begeleiders en nam het kwintet artiesten met een buiging afscheid van het publiek.
Een buiging. Dat heb ik Dylan niet eerder zien doen. Alsof hij nu daadwerkelijk afscheid nam van het publiek, alsof het een afscheidstournee is.
Ik hoop het niet.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.