okt
23
2013

Campagne per boot: van Heerenveen via Akkrum naar Joure

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De ChristenUnie-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten Heerenveen en De Fryske Marren start op zaterdag 26 oktober met een boottocht van Heerenveen, via Akkrum naar Joure. Onder het thema ‘Mienskip’ presenteren de twee lijsttrekkers speerpunten uit hun verkiezingsprogramma.

De kiesvereniging van Leeuwarden ziet af van deelname aan de boottocht. In overleg met de gemeente Leeuwarden en de overige politieke partijen zijn vanwege het drama van de brand in Leeuwarden alle verkiezingsactiviteiten tot en met 26 oktober opgeschort. Daarmee wil ook de ChristenUnie respect en medeleven betonen aan de slachtoffers.
De lijsttrekkers uit Heerenveen en De Fryske Marren stappen om 9.30 uur in Heerenveen aan boord van de MS Grou en varen vervolgens via Akkrum naar Joure, waar ze rond 13.30 uur aanleggen aan de Slachtedyk te Joure, ter hoogte van Jachtwerf de Jong. In alle plaatsen wordt geflyerd, ook wordt er een mini-concert gegeven door zangeres Petra Schreurs (Leeuwarden).
Tijdens de vaartocht zijn er statements van de twee lijsttrekkers:

  • Sytse Holtrop (De Fryske Marren) over subsidies voor het verenigingsleven;
  • Aris Leijendekker (Heerenveen) over het uitstapbeleid voor prostituees.

Actieplan tegen mensenhandel en prostitutie
ChristenUnie-leider Arie Slob zal de lijsttrekkers om 13.45 uur in Joure een actieplan tegen mensenhandel en prostitutie aanbieden. De ChristenUnie vindt dat gemeenten zich meer bewust moeten zijn van de risico’s op mensenhandel en de misstanden in de prostitutie en hiertegen moeten optreden. In het actieplan staan 25 punten waarmee gemeenten actief de strijd tegen mensenhandel en misstanden in de prostitutie kunnen aangaan. In steden als Leeuwarden en Heerenveen is dat volgens de ChristenUnie hard nodig.
Tijdens de vaartocht zijn er discussies en een forum rond het thema Mienskip, waaraan verschillende organisaties deelnemen, zoals Fier Fryslân, het interkerkelijk diaconaal platform in Leeuwarden en Miks Welzijn.

Tags //

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.