apr
23
2019

Carillon op de Dam

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In het centrum van Drachten staat een carillon. Sinds vorige week heeft het klokkenspel weer een koepel. Het doek blijft zitten tot september. Het oranje/witte doek is eigendom van het Oranjecomité. Twee jaar geleden besloot het Comité om het doek voortaan niet meer te plaatsen, omdat het een te groot beslag legde om de begroting van het Comité. Het Oranjecomité organiseert jaarlijks in Drachten de Koningsdag en de Dodenherdenking. De gemeente heeft in 2017 de jaarlijkse subsidie verhoogd.
Bij het lezen van zo’n bericht, denk ik altijd aan een lied van Bob Dylan: Chimes of freedom. Tolling for the searching ones, on their speechless, seeking trail / For the lonesome-hearted lovers with too personal a tale / An’ for each unharmful, gentle soul misplaced inside a jail / An’ we gazed upon the chimes of freedom flashing.
Nadat ik dit nummer live hoorde tijdens een concert in Ahoy, ben ik Chimes meer gaan waarderen. Zo gaat het vaker: bij een ontmoeting gaat zoiets meer leven. Om zo dus vaak aan dit nummer te denken bij Drachtster nieuws.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.