sep
13
2013

Cash

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het was gisteren de tiende sterfdag van Johnny Cash. De man met de imponerende lage stem. Al tien jaar. In de afgelopen jaren is onder meer zijn American Recordings afgerond. Producer Rick Rubin maakte de opnames af, die Cash vlak voor zijn dood had opgenomen.
Zo’n twee maanden later trad Bob Dylan op in de Heineken Music Hall. Dat optreden werd genadeloos door de muziekcritici de grond in geboord. Dylan was slecht bij stem en zijn keyboard met toetsenbord was niet om aan te horen.
Toch was er positieve aandacht voor Dylans uitvoering van Girl Of The North Country. Een kwetsbaar lied, die avond. In mijn herinnering is ‘Girl’ hét lied van die avond, die overigens een prima Dylan-avond was.
Dat de Amerikaan dit lied speelde, heeft alles te maken met het overlijden van Cash, enkele weken eerder. Dylan en Cash namen dit nummer als duet op voor het countryalbum Nashville Skyline – Dylan met een zoetgevooisde huisvaderstem, Cash met zijn herkenbare bariton.
Begin mei zag ik in Schaaf in Leeuwarden Tommy Cash, de jongere broer van Johnny. Hij gaf een ode aan zijn broer. Een mooi en emotioneel optreden, zeker toen Hurt werd gespeeld. Een mooi eerbetoon, schreef ik als afsluitende zin.
Johnny Cash.
Tien jaar alweer.

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.