jan
13
2019

CCC for ever – live

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In een platenzaak in het oosten van het land, kocht ik een stapel elpee’s. Geen cd’s, want het was een heus vinylparadijs. Eén van mijn versgekochte nieuwe platen was CCC for ever – capitalcanalcityinc. live. Een mooie plaat, maar dat zegt een CCC-fan. In de hoes zit verder geen boekje, maar desondanks levert de hoes al prima informatie op.
Bijvoorbeeld dat de productie voor dit album is gedaan door Boudewijn de Groot, vriend van de band. Het management is in handen van Frank van der Meyden, later ook de regelneef van Doe Maar en BLØF. Voor de hoes tekende Johnny Lodewijks – letterlijk.
Ernst Jansz, huisarchivaris van de band, verzorgde voor de box CCC Inc. 1967 – 2017 de liner notes per album. Voor CCC for ever dus ook. Hij noteerde dat deze live-plaat de registratie was van het concert in het Shaffy Theater in Amsterdam van 19 augustus 1974, als afsluiter van de afscheidstournee van de band. De overige informatie is in datzelfde boekwerkje terug te vinden.
Op CCC for ever staan twee nummers die de moeite waard zijn. Twee nummers van Huib Schreurs – Lieve H.! – die later onder meer artistiek coördinator van Paradiso is geworden. Zijn liedjes: The Visitor en Slaapliedje, dat op deze elpee als My Lady Weeps staat vermeld.
Op de plaat staan wel meer zet- en drukfouten, want het nummer Square Dance staat op de hoes goed vermeld, inclusief de credits tussen haakjes. Op de plaat zelf staat in het middenstuk de naam en credits omgedraaid vermeld.
Enfin.
Bijzaak.
Het draait om de muziek.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.