feb
09
2019

CCC Inc. in Iduna

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

DRACHTEN De folk- en americanaband CCC Inc. speelt zaterdag 16 februari vanaf 20.30 uur in Iduna in Drachten.
CCC Inc. bestaat al ruim 50 jaar, maar is nog springlevend. Met hun aanstekelijke mix van folk en americana tourt het gezelschap door het land en komen ze zaterdag 16 februari naar Poppodium Iduna te Drachten.
In 1967 werd de band opgericht door een paar Amsterdamse vrienden. Binnen de kortste keren kreeg CCC Inc. een cultstatus door hun weergaloze concerten en door samen in een commune te gaan wonen in de Brabantse Peel. Vanuit deze boerderij bestookten zij het hele land met hun mix van folk en americana. Ruim 50 jaar later doen ze dat nog steeds en is het alsof de tijd geen vat op hen heeft gehad.
CCC Inc. bestaat uit Joost Belinfante (Nederwiet), Jaap van Beusekom, Ernst Jansz (Doe Maar), Huib Schreurs, Jan Hendriks en Richard Wallenburg.
Het voorprogramma wordt ingevuld door Jankobus Seunnenga. Jankobus werd hij begin dit jaar benoemd tot streekdichter Noardeast-Fryslân. De Friese oerpunker, bekend van Kobus gaat naar Appelscha en het duo Pigmeat heeft net zijn nieuwe album uit, de op muziek gezette dichtbundel Fabels met kleurkrijt van Simon Vestdijk.

Bron: Drachtster Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.