apr
21
2016

CD: Jacques Mees – I’ll Remember You

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Tilburgse troubadour Jacques Mees is één van de beste Bob Dylan-vertolkers van Nederland. In 2010 verscheen al zijn indrukwekkende tribute aan Dylan met Shooting Star; nu is de Brabantse zanger gekomen met de cd I’ll Remember You. Waarom deze nieuwe hommage aan Dylan de moeite waard is? Omdat Mees een zestal wat onbekendere nummers van de Amerikaanse maestro heeft uitgekozen.
Het album opent met Nobody ‘Cept You (op de Mees-cd vermeld als ‘Cept You), afkomstig van Dylan’s The Bootleg Series Vol. 1 – 3 (en dan de tweede schijf). Vervolgens het titelnummer van deze hommage, I’ll Remember You. Dit nummer is te vinden op Empire Burlesque, een van Dylan’s meest verguisde albums. Het gekozen liedje van deze plaat is er een in schoonheid.
Vervolgens is Love Sick aan de beurt, een van de liefdesliedjes van Time Out Of Mind. Uit dezelfde tijd komt nummer 4: Red River Shore, dat pas verscheen in 2008 op Tell Tale Signs (aflevering 8 uit The Bootleg Series). Een mooie uitvoering.
Het nummer Up To Me is met ruim 7 minuten de langste song van I’ll Remember You. Oorspronkelijk afkomstig van Dylan’s verzamel-box Biograph uit 1985, een outtake van die zogenaamde echtscheidingsplaat Blood On The Tracks.
Misschien wel de meest opmerkelijke en daardoor mooie keuze is afsluiter If I Was King. Dit nummer staat op The Cutting Edge (aflevering 12 uit de al eerder genoemde fameuze Bootleg Series) – maar let op, de enige twee opnames van Dylan zelf zijn te vinden op cd 18 de luxe editie van The Cutting Edge. Van ‘King’ bestaan (nog) geen officiële lyrics, vandaar dat Mees voor de songstekst en de bijbehorende transcriptie de hulp heeft ingeroepen van Eduardo Ricardo, bijgenaamd Edlis Café.
Mees neemt voor dit album de leadzang, gitaar en de mondharmonica voor zijn rekening, evenals de productie van deze mini-cd. Hij wordt op I’ll Remember You bijgestaan door bassist Jos van Es en veelzijdig gitarist BJ Baartmans. De CD I’ll Remember You komt in het Bob Dylan Archief en in de bibliotheek van de University of Hibbing (waar Dylan opgroeide).

N.a.v.: Jacques Mees – I’ll Remember You, 2016

Zie ook: Een Ander Zelfportret

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.